Het Sports Leadership Program

Developing the next generation leaders in sports

Het Sports Leadership Program is een 1-jarig internationaal parttime academisch leiderschap programma. In dit programma komen gepassioneerd leidinggevende uit de sport bijeen om op innovatieve wijze de wereld van topsport blijvend te verbeteren.

 

Dit programma biedt diepgaand inzicht in de dynamische wereld van sportmanagement. Op basis van een holistische, op leiderschap gerichte aanpak analyseren we het ‘sportecosysteem’ en kernwaarden als integriteit, geloofwaardigheid en duurzaamheid.

Personal Development Journey

Centraal in het Sports Leadership Program staat uw ‘Personal Leadership Development Journey’. Professionele coaches van Phoenix Education begeleiden u tijdens dit traject. Zij maken gebruik van diverse methoden om u te helpen inzicht te verwerven in uw professionele en persoonlijke gedrag.

U gaat op zoek naar uw bronnen en drijfveren en leert deze te gebruiken als voedingsbodem om te groeien. Het traject zal u dwingen om uit uw comfort-zone te treden waardoor u nieuwe inzichten en eigenschappen van uzelf ontdekt die zullen bijdragen om een betere en inspirerende leider te worden.

Groeien en ontwikkelen als leider

In het programma leert u omgaan met complexe, uitdagende en vaak emotionele situaties binnen sportmanagement en coaching. Het doel is om de contextuele zelfbewustheid te vergroten. U krijgt methoden aangereikt om na te denken over, en te experimenteren met uw leiderschapsrol.

Het programma zet aan tot het toepassen van zelfstandige volwassen leerpraktijken die ervoor zorgen dat u groeit in uw rol als leider. Het helpt u met het uitbreiden van uw competenties en vergroten van uw authenticiteit. De focus van het programma ligt daarom niet alleen op leiderschap en samenwerking. We creëren ook een context waarbinnen u werkt aan uw persoonlijke groei als authentiek leider.

 

Highlights

  • 1-jarig deeltijdprogramma voor leidinggevenden in de (top)sport
  • Internationale modules aan o.a. University of Oregon
  • Intensieve ‘personal leadership development journey’
  • Innovatieve en wetenschappelijke benadering inzake sportleiderschap
  • Kleinschalige gepassioneerde groep van deelnemers met gevarieerde achtergronden in zowel sport als bedrijfsleven
  • AMBA geaccrediteerd als onderdeel van de Modulaire MBA op Nyenrode na een succesvolle deelname, klik hier voor meer informatie.

Interesse? Neem contact met ons op en vertel ons uw naam, e-mailadres en telefoonnummer voor een vrijblijvend intake gesprek.

Intake gesprek aanvragen

Programma highlights

Doel

Het Sports Leadership Program draagt bij aan uw persoonlijke ontwikkeling met een focus op duurzaamheid, integriteit en geloofwaardigheid. U leert omgaan met complexe, uitdagende en vaak ook emotionele situaties op het gebied van sportmanagement en coaching.

 

Doelgroep

Het Sports Leadership Program is speciaal ontworpen voor getalenteerde en ambitieuze sportcoaches en -managers, en ondernemers met een passie voor sport. In onze ogen creëert diversiteit een broeiplaats voor groei. Daarom willen wij een lichting studenten samenstellen met verschillende achtergronden, ervaringen en dromen.

Geschikte kandidaten zijn onder andere: bondscoaches, coaches van Olympiërs, topsportmanagers, business executives, technische directeuren, ondernemers en sportmanagers die openstaan voor het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaringen.

 

Lesfilosofie

Uw persoonlijke ontwikkeling is de sleutel om uit te groeien tot een betere leider en ambitieuze doelstellingen te realiseren. Wij geloven dat duurzame verandering wordt bereikt door kennis en begrip van de theorie en door steeds kleine stappen vooruit te zetten terwijl u nieuwe dingen uitprobeert en van uw fouten leert. Onze lesfilosofie is daarmee gestoeld op ervaringsleer, met andere woorden: leren door te doen.

 

Lesmethode

Wij geloven in kleine klassikale omgevingen met voldoende mogelijkheden voor gepersonaliseerde feedback. Ons praktijkgerichte programma biedt u interessante inzichten in innovaties en ontwikkelingen die de sportwereld transformeren. Ons doel is om de kennis en expertise die is opgedaan in de ‘frontlinie’ met u te delen tijdens inspirerende cursussen. Onze docenten maken gebruik van gedurfde dialogen, dynamische experimenten, teamspel, inspirerende gastsprekers en provocatieve discussies van praktijkcasussen.

Curriculum

Modules op Nyenrode en in het buitenland

Het programma duurt een jaar en biedt zeven lesmodules: vijf bij Nyenrode Business Universiteit en twee bij universiteiten in het buitenland waaronder de University of Oregon . De Nyenrode-modules beslaan drie volle dagen op onze campus, meestal elke vijf weken op maandag, dinsdag en woensdag. De buitenlandse modules omvatten bezoeken van drie tot vijf dagen aan gerenommeerde sportuniversiteiten of business schools en het hoofdkantoor van internationale sportorganisaties.

Curriculum overzicht

Personal Leadership Development Journey

Centraal in het Sports Leadership Program staat uw ‘Personal Leadership Development Journey’. Professionele coaches van Phoenix Education begeleiden u tijdens dit traject. Zij maken gebruik van diverse methoden om u te helpen inzicht te verwerven in uw professionele en persoonlijke gedrag. U gaat op zoek naar uw bronnen en drijfveren en leert deze te gebruiken als voedingsbodem om te groeien. Het traject zal u dwingen om uit uw comfort-zone te treden waardoor u nieuwe inzichten en eigenschappen van uzelf ontdekt die zullen bijdragen om een betere en inspirerende leider te worden.

Praktische informatie

Studeren combineren met werk, sport en ondernemerschap

Het curriculum van het Sports Leadership Program is speciaal ontwikkeld om studie te combineren met een drukke baan in de wereld van topsport. Als u niet in staat bent om een van de modules of lessen bij te wonen, wordt alle informatie aangeboden via de digitale lesomgeving. Daarnaast wordt u uitgenodigd om gemiste lessen opnieuw bij te wonen tijdens de volgende editie van het programma.

 

MBA-studiepunten

Studenten kunnen met de deelname aan dit programma MBA-studiepunten verzamelen. Hiermee kunnen ze vrijstellingen voor bepaalde onderdelen van het Modular MBA-programma van Nyenrode krijgen. Een succesvolle voltooiing van alle opdrachten binnen de cursusbeschrijving biedt u de mogelijkheid om vrijstelling te verkrijgen voor een specialisatiemodule. Neem voor meer informatie contact op met de programma-managers.

 

De Nyenrode community en het alumni-netwerk

Door te studeren aan Nyenrode treedt u toe tot de exclusieve Nyenrode-gemeenschap en krijgt u toegang tot het wereldwijde alumni-netwerk van professionals. Onze alumnivereniging werd opgericht om professionele en sociale activiteiten te organiseren voor het optimaal benutten van de sterke punten, connecties, relaties en kennis waarvoor de vereniging staat. Het netwerk omvat ruim 15.000 alumni die in meer dan 90 landen actief zijn. Ondanks hun sterk variërende achtergrond hebben alle alumni één ding gemeen: hun verhalen hebben een sterke voorbeeldfunctie.

Toelating

Het Sports Leadership Program is speciaal ontworpen voor getalenteerde coaches en managers met ambitie, werkzaam in een topsport omgeving. Sports Inc. hanteert een zorgvuldig selectieproces zodat wij u de hoogste kwaliteit en maximale persoonlijke ontwikkeling kunnen bieden. Geschikte kandidaten zijn onder andere: bondscoaches, coaches van Olympiërs, topsportmanagers, business executives, technische directeuren, ondernemers en sportmanagers die openstaan voor het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaringen.

 

Investering

De investering voor het Sports Leadership Program is € 18.500 (excl. BTW) en kan verspreid worden over twee fiscale jaren. Dit bedrag is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diners gedurende de campus dagen op Nyenrode en partner universiteiten. Reiskosten zijn niet inbegrepen.

Lees meer…
Intake gesprek aanvragen

Locations

Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Castle
University of Oregon (USA)

Project partners

Real-world sport cases

Gedurende het Sports Leadership Program wordt u uitgedaagd om een innovatiever denker en doener te zijn. Samen met onze partners buigen we ons vanuit een management perspectief over real-world sport cases.

De Sports Leadership Program deelnemers verkrijgen beter begrip van mogelijke situaties waar ze mee te maken zouden kunnen krijgen, onze partners krijgen de kans om op innovatieve en sportieve wijze naar hun situatie te kijken en samen met de deelnemers een oplossing te creëren.

Brochure aanvragen
 
Intake gesprek aanvragen

Programma Coördinator

Janneke van Klei
0346 – 295403
j.vanklei@nyenrode.nl

facebook nyenrode sportstwitter nyenrode sportslinkedin nyenrode sportsmail nyenrode sports

Curriculum Overzicht

Modules* Datum*
Introduction 10-13 sep, 2017
Marketing 2-4 okt, 2017
Financial and Legal aspects 13-15 nov, 2017
Managing Performance 22-24 jan, 2018
Studytrip: Portland, Oregon feb/mrt, 2018
Technology in Sports 16-18 apr, 2018
Sports Leadership 4-6 jun, 2018

*Wijzigingen aan het curriculum en data zijn voorbehouden.

Bekijk complete curriculum overzicht
Contact
Faculty
Deelnemers

Return on Education

Video: Edward van Wonderen, CEO FC Den Bosch

Artikel: Maike Willems, Manager Olympische Zeilploeg TeamNL

Artikel: Paul Rinkens, CIO Qbic Hotels

MVV Maastricht

‘Ik maak nu gemakkelijker beslissingen. Ook als het gaat om het voeren van beleid.’

— Steven de Jongh

‘De uitwisseling van ideeën en ervaringen in de klas was erg waardevol vanwege alle verschillende achtergronden.’

— Mark Tuitert